cipősdoboz

2021.01.01. 09:00

Ötödik éve szerveztek cipősdoboz akciót a civilek

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

Több mint kétszáz cipősdoboz gyűlt össze a kezdeményezésre karácsony előtt Dombóváron. Az öt éve elkezdett jótékonysági civil akció mellé állt a város önkormányzata és a tavaly alakult Dombóvári Vállalkozói Egyesület is.

Pintér Szilárd, a város polgármestere elmondta, hogy november elején elindult az összefogás a szociális szférában is Dombóváron, megkezdődött a Szociális Kerekasztal újjászervezése. Elsődleges céljuk, hogy sokkal hatékonyabban, szervezetebben működjön a rászorulók ellátása, a felajánlott segítség, támogatás, adomány célzottan, minden információ birtokában kerüljön a legmegfelelőbb helyekre. Ehhez rendszeres konzultációra és hatékony koordinációra lesz szükség a jövőben térségi szinten.

Az adományokat a közös munkában résztvevő szervezetek, így a Dombóvári Karitász, az Egyesített Szociális Intézmény és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Dombóvári Csoportja segített szétosztani és még az ünnepek előtt eljuttatni a rászoruló családok részére.

A Dombóvári Székely Kör, a Dombóvár 2004. Egyesület és a Dombó-Csipssz Egyesület teremtett öt éve hagyományt a kezdeményezéssel és rendkívül hálásak, hogy a városban minden évben összefogással csalhatnak mosolyt a nehéz sorsú gyerekek arcára ezzel a kezdeményezéssel. Ezúttal, betartva a vírushelyzet szigorú szabályait, négy vállalkozónál adhatták le az ajándékdobozokat az adakozókedvű emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában