adománygyűjtő akció

2021.01.04. 09:30

Százötven plusz negyven karitászos csomag gyűlt össze

Wessely Gábor

Fotó: Szerző felvétele

Kovácsné Füri Margit Fotó: W. G.

Az adománygyűjtés és szétosztás mikéntje is módosult a járvány miatt. A tolnai karitász csoport az idén tartós élelmiszereket nem kért az adakozni kívánóktól, csak pénzbeli támogatást. Összejött Tolnán és Mözsön, a templomokban kihelyezett perselyekben, illetve más csatornákon 123 ezer forint. További százezer forintot kaptak a Pécsi egyházmegyei karitásztól. Mindezt tartós élelmiszerek vásárlására fordították.

A csoport vezetője, Kovácsné Füri Margit elmondta: készítettek 150 csomagot, és házhoz szállították azokat. A korábbi években a plébánia melletti Karitász-házba hívták be a rászorulókat s ott vehették át a karácsony előtti napokban az ajándékcsomagokat. Néhányan most is így jutottak az adományhoz, mert az aktivisták kiszállításkor nem találták őket otthon. Egyeztetett időpontra mehettek be a csomagért. A polgárőrök ügyeltek a rendre.

A legrászorultabbakat szeretetvendégségbe is szokta hívni ilyenkor a karitász. Most ők sem kaptak helyben fogyasztható ételt, csak csomagokat. Negyvenen, negyvenet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában