szolid mulatság

2021.01.04. 20:00

Udvari tűzijáték durrant a karanténszilveszteren

A legális tűzijátékozás és az otthon ünneplés volt a jellemző a mostani szilveszterre. A megye polgárai tartották magukat a tilalmakhoz, a megkérdezett polgármesterek rendbontásokról nem számoltak be.

Munkatársainktól

20201231 Liszó Különös szilvesztert ünnepelhettek az emberek. Egy szűk körű házibuliban Liszóban a házigazdák például csak néhány barátjukat látták vendégül. Fotó: Szakony Attila SzA Zalai Hírlap Képen: (sorrend nem biztos) balról: Ladányi Kristóf, Gotthárd Anett, Szücs Csaba,Bogár Péter,Cseh Eszter.

Fotó: MW

A Paks környéki településeken nyugodtan telt a szilveszter éjszaka. A rendvédelmi intézmények nem tájékoztattak rendbontásról és zavargásokról. A baráti összejövetelek is nyugodtan teltek, magasabb létszámról vagy hangzavarról nincs információ. Tűzijátékból és petárdázásokból származó égési sérülések, balesetek nem történtek. Gerjen polgármestere szerint mindenki próbálta a karácsonyt és a szilvesztert is nyugodt körülmények között tölteni. Online eseményt Paks kivételével nem rendeztek.

A Tamási járásbeli Simontornyán a szilveszteri eseményekkel kapcsolatban nem érkezett rendőrségi bejelentés, tájékoztatás. Saját területen több helyen is volt tűzijáték, értesültünk a polgármester, Torma József megbízásából a Simontornyai Polgármesteri Hivatal hatósági osztályvezetőjétől, Molnárné Bereczki Annamáriától.

Iregszemcsén mindenki maximálisan fegyelmezetten viselkedett szilveszterkor, ismertette Tóth Szabolcs polgármester. Semmilyen hivatalos bejelentésről nincs tudomása, ezért úgy értékeli, hogy a lakosok betartották a szabályokat, valamint csendesen ünnepeltek.

A gyönki lakosság jellemzően betartotta a kormány előírásait. A szilveszterük csendesen telt, jóval csendesebben, mint az előző években. Rendőri intézkedés nem történt, mondta el Szaka Gyula polgármester lapunknak.

Értény településen belül családi körben ünnepelték az idei szilvesztert. – Semmiféle incidensről nincs tudomásunk – nyilatkozta a polgármester, Gománné Szabó Zsuzsanna.

Fürgeden betartották a tilalmat, nem volt gond, válaszolta kérdésünkre a polgármester, Barkóczi József.

– A belecskaiak a kijárási tilalmat betartották, incidensről, káreseményről nincs tudomásom – tájékoztatott Belecska polgármestere, Szemeti Sándor. Privát ingatlanról néhány tűzijátékot lehetett látni, hallani.

Dúzs kis falvában mindenki betartotta a szabályokat. – Mindenki otthonában, családjával töltötte a szilvesztert tudomásom szerint – árulta el a polgármester, Kerekes József. – Tűzijáték saját udvarukban egy-két családnál volt.

A Tolnai járásbeli Bogyiszlón csendesnek indult a szilveszter, mondta Tóth István polgármester. Üresek voltak az utcák, a kijárási tilalmat ott is betartották. Az emberek a házban köszöntötték az elmúló és az érkező évet, valószínű, a megengedett létszámot sem lépték át. Beszélgettek, kártyáztak, divatba jött a társasjáték, meg persze az ilyenkor illő étkeket, innivalót sem vetették meg az emberek. Hangosak csak az udvarokból magasba repülő színes rakéták voltak, mert tűzijátékok nélkül ott sem búcsúztatták az esztendőt. Ez az embereknek tetszett, a nagy durrogást viszont a kutyák nem vették jó néven. Jó pár békét szerető, inkább a csendre vágyó eb útnak indult, s a gazdik az újévet kutyusuk keresésével kezdhették. Szerencsére a legtöbb házőrző előkerült.

A Bonyhádi járásbeli Aparhanton gyakorlatilag semmi sem zavarta meg szilveszter idillien nyugodt napját, tudtuk meg Dávid Tímea polgármestertől. A helybeliek az óév végén is fegyelmezetten betartották az előírásokat. Közösségi rendezvények helyett családi körben zajlott a koccintás a boldogabb új esztendőre.

Váralján néhány petárdadurranástól eltekintve csendesen telt a szilveszter, mondta el lapunknak Sziebert Éva polgármester. A korábbi esztendőkben óévbúcsúztatóknak otthont adó közösségi épületek, helyiségek most – ezen a jeles napon szokatlan látványt nyújtva – üresen maradtak. A helybeliek betartották a járványveszély meghatározta előírásokat, mindenki otthon, családi körben ünnepelt, így tett a polgármester is.

Mórágyon is mindenki otthon ünnepelt, közölte Glöckner Henrik polgármester. – A járványveszély a maga súlyos mivolta mellett figyelemreméltó helyzetet teremtett – osztotta meg észrevételét. – A szilveszter a szokásos közösségi szórakozás helyett ez alkalommal községünkben is családi program lett. Ezáltal emberközelibbé, meghittebbé vált.

Borítókép: Az otthonukban fogadtak sokan szilveszteri vendégeket megyeszerte

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában