rongálás

2021.03.31. 17:33

Egy család szedegette le a dísztojásokat

Kedden a helyi általános iskola előtt található húsvéti díszeket egy népesebb család tagjai elkezdték eltulajdonítani. A beszámolók szerint újszerű állapotú kocsival érkeztek a helyszínre, és nem akarták elismerni, amit tettek, tájékoztatta lapunkat Máté Szabolcs polgármester.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

– Egy hőgyészi lakos jött személyesen a polgármesteri hivatalba, és szólt, hogy szedik le a húsvéti tojásokat az ünnepi díszről. Az önkormányzat hivatalából két személy azonnal a helyszínre szaladt, és meggyőződött arról, hogy az ünnepi dísznél egy nagyobb család tartózkodik, szülők, gyerekek. Miután jól látható volt, hogy kevesebb tojás található a díszen, kérték őket, hogy adják azokat vissza. Ám a család tagjai az mondták, nem történt semmi, nem tettek semmit. A helyszínen tartózkodó szemtanú is megerősítette az elkövetők személyét – „Saját szememmel láttam”- nyilatkozta a hivatali embereknek. Mivel az elkövetők hajlandóságot se mutattak, hogy elismerik a vétséget, ellenben arrogánsan viselkedtek, ezért az egyik hivatali személy rendőrt hívott a helyszínre. A hatóság jelenlétében, a húsvéti tojások pedig egyszer csak elkezdtek kipotyogni az egyik gyerek zsebéből, amikor feltette a kezét – emlékezett vissza a polgármester, hozzátéve: tudomása szerint szabálysértési eljárás kerekedett az esetből.

Az ünnepi díszt, rajta a húsvéti tojásokkal évek óta a Hőgyészi Német Nemzetiségi Egyesület, a Hőgyészi Német Nemzetiségi Önkormányzattal és a Hőgyészi Általános Iskolával hozza létre. Az önkormányzat pedig azóta is köszöni a jelzést a hőgyészi lakosnak és a rendőrségnek a gyors intézkedést.

Az iskola előtti szökőkutat díszítik fel hungarocell és műanyag tojásokkal. Ez már hagyomány a településen. A leszedegetett tojások az eset óta visszakerültek a helyükre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában