átadó

2021.03.23. 16:30

Műfüves focipálya készült a dunakömlődi oviban

TN

20210322_Paks-Dunakömkőd_Ovifocipálya átadás. Képen Szabó Péter polgármester_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjában pályázott sikeresen Paks Város Önkormányzata még az elmúlt évben – adta hírül a Paksi Polgármesteri Hivatal. A Kedvezményes Óvodai Pályaépítési Program kiírása során fontos szempont volt a megfelelő helyszíni adottságok mellett az óvodák közelsége a sportágfejlesztési célok megvalósítása érdekében.

A tizennégyszer huszonhat méteres méretű műfüves focipálya kivitelezési munkálatait tavaly decemberben kezdték meg. Az építés részét képezte a tereprendezésen és a pályakialakításon túl az is, hogy a focipályát körülvevő térkövezés elkészüljön, és az oda vezető járófelület is térkövezett burkolatot kapjon. A kész focipályát március 18-án adták át a kivitelezők Paks Város Önkormányzata részére.

Spiesz József képviselő (balról) és Szabó Péter polgármester az új focipályán Fotó: Molnár Gyula

A jövőben a Dunakömlődi Sportegyesület utánpótláscsapata és a dunakömlődi óvodások vehetik birtokba az új létesítményt sportcélú használatra. A futballpálya kialakításának teljes költsége egyébként közel tizenhét millió forintot tett ki.

Borítókép: Szabó Péter polgármester avatta a pályát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában