Gyermeknap

2021.05.30. 20:00

Igazán kijárt már nekik ez az élmény

A Babits Mihály Kulturális Központ egész hétvégére szervezett programokat Szekszárdon a gyermeknap alkalmából, Tolnán, a Lovardában vasárnap délután várták élvezetes programok a kicsiket.

Steinbach Zs. - Szeri Á.

Fotó: Mártonfai Dénes

Tolnán igazán kedvében járnak a legkisebbeknek a kulturális programok szervezői, hiszen már a gyereknap előtti hétvégén, a város napján is élvezetes programok várták a legfiatalabb korosztályt. Most vasárnap, az „igazi” gyereknapon is minden adva volt, hogy az érintettek jól érezzék magukat.

Az eredetileg szabadtérre meghirdetett programot a bizonytalan, szeles időjárás miatt a Tolnai Kulturális Központ udvara helyett a Lovardába helyezték át. A délután folyamán légvár, arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, kézműveskedés biztosította a szórakozást, a lehetőséggel rengetegen éltek. Párhuzamosan zajlott a Zöldben a világ gyermekrajzpályázat eredményhirdetése és kiállítás megnyitója is, a MAG-Házban. A tolnai gyermeknapi program a Zabszalma együttes koncertjével zárult.

Szekszárdon kisvasút várta a hétvégén a gyerkőcöket a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében. A gyermeknapi meglepetés nagy sikert aratott a legifjabb korosztály körében. A mini vagonokban csakhamar apró utasok foglaltak helyet és a piros mozdony máris indult, körbe-körbe. A kicsiket természetesen elkísérték a szülők is, tőlük az intézmény azt kérte, hogy valamennyien rendelkezzenek védettségi igazolvánnyal, ennek meglétét a központ munkatársai ellenőrizték.

Nemcsak a kisvasút vonzotta a látogatókat. Sokan tekintették meg az Agóra Moziban a matiné vetítéseket. Itt a korosztály számára közkedvelt animációs filmek peregtek a vásznon. A vasárnapi folytatás iránt is jelentős érdeklődés mutatkozott, a helyek elfogytak a Varázsasztalnál, azaz Tihanyiné Kismődi Rita kreatív kézműves foglalkozásán, de nagy tapsot kapott a Csurgó zenekar vidám műsora, a Cecca, a tornázó macska is.

Gödrei Zoltán, az intézmény kommunikációs vezetője így fogalmazott: – Két napnyi szórakozásban lehetett részük a gyermekeknek, akik erre a közösségi élményre már igazán rászolgáltak.

Borítóképünk: Jól érezték magukat a gyerekek a Lovardában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában