nagyberuházás

2021.05.29. 11:30

Jól halad az építés, korszerűsítés Gerjenben

Ütemterv szerint halad a gerjeni óvoda és bölcsőde építése, emellett további fejlesztéseket is megvalósítanak Gerjenben, melynek köszönhetően a település össz­képe is javulni fog.

K. K.

20210119 Gerjen Letették az alapkövét az új óvoda és bölcsőde épületének. Az intézmény korszerű, megújuló energiaforrást használ majd, energia-hatékony és akadálymentesen működő lesz, továbbá Gerjen eddigi legnagyobb beruházása. Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Képen: Fehérvári Tamás Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Fotó: Mártonfai Dénes

Az intézmény fémszerkezete már kész, a szigetelés, az ablakok és ajtók is a helyükre kerültek – adott tájékoztatást a TelePaks a híradójában Romhányi Károly polgármester. A nagyberuházásról a gyerekek megnövekedett száma miatt döntött a település.

– Az elmúlt időszakban nagyon megugrott a gyerekek létszáma itt, Gerjenben – mondta –, melynek kifejezetten örültünk, hiszen a pályázat benyújtásakor huszonhét gyerekünk volt az óvodában. Akkor kétcsoportos óvodát és bölcsődét terveztünk. Mostanra akkora igények jelentkeztek, hogy a harmadik csoportot is meg kell nyitnunk, mert hatvannégy–hatvanhét közötti a beíratott létszámunk.

– Bízom benne, hogy az épület a modern kor követelményeinek tökéletesen megfelel, hiszen sószobát is elhelyeztünk a fejlesztőszobával párhuzamosan. A bölcsőde is nagyon jól fel van szerelve, új épület, új eszközökkel. Várjuk az érdeklődőket nemcsak Gerjenről, hanem a környékről is – mondta el a fejlesztés kapcsán a polgármester.

A nagyberuházással párhuzamosan további fejlesztést is megvalósít a település vezetése, májusban elkészül a községháza felújítása. Erre azért volt szükség, mert a 2006-os átadása óta ehhez az épülethez nem nagyon nyúltak hozzá. Meg kell említeni, hogy ez egy nagyon szép épület önmagában is, illetve a felújításnak köszönhetően lett abban az időben még szebb. Nyilván az idő eljárt felette, s az alapvető felújításokat végre kellett hajtani. Erre pályáztak.

– Amint látható, az épület kívülről kap egy teljes festést, színezést, a hibákat lejavítjuk, a tetőn különböző felújításokat hajtunk végre. Ennek köszönhetően a rezsin is sokat tud majd spórolni a hivatal, hiszen a felújítás energetikai korszerűsítéssel is párosul. A gázkazánunkat tudjuk most lecserélni egy korszerű, energiatakarékos gázkazánra. Bízunk benne, hogy ez majd, közmegelégedésre, hosszú ideig szolgál bennünket – tette hozzá Romhányi Károly.

Borítóképünk: Emlékezetes pillanat volt az óvoda alapkőletétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában