Varsád

2021.05.19. 10:30

Nagy szó egy ilyen léptékű beruházás a település életében

Sz. B.

Elkezdődött a település vízelvezetőinek felújítása. A képen Horváth Zoltán végzi a betonlapok fölötti cement simítását Fotó: Kiss Albert

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

A Tolnai-Hegyhát dombjai közt található, közel nyolcszáz éves település régóta küszködik az elfekvéséből adódó, hirtelen lezúduló, nem megfelelően elvezetett csapadékvíz nehézségei miatt. A varsádi önkormányzat 2019 őszén pályázatot nyújtott be a probléma megoldására, a beadványt tavaly pozitívan bírálták el, így közel háromszázmillió forintos támogatást kap a falu. Idén márciusban kezdődhettek meg a kivitelezési munkálatok.

– Örömmel jelenthetem ki, hogy településünk egy újabb infrastrukturális fejlesztést valósíthat meg, melynek segítségével jelentősen csökkenthetjük a csapadék- és belvíz okozta károkat – emelte ki Andrási Zoltánné, a község polgármestere.

Varsád egy völgyben fekszik, így igen nagy vízgyűjtő területnek számít. A nagyobb mennyiségű esőzések vízátfolyásokat, beázott ingatlanokat eredményeztek. A települést átszelő nagy árok szolgál a csapadék fő elvezetőjeként, ami rendszeresen eltömődött, iszaposodott és több részen is megsérült.

A pályázat révén az árok egy része teljesen új burkolatot kap, átereszeket alakítanak ki, és renoválják a sérült szakaszokat. Jelenleg huszonöt százalékos készültségnél jár a beruházás, várhatóan 2022-ben fejezik be a munkálatokat.

– Egy kistelepülés életében kimagasló horderővel bír egy ilyen költségvetésű beruházás. Büszkén mondhatom, hogy a projekt megvalósítását követően nemcsak a vízelvezetés problémáját tudjuk kiküszöbölni, de a település összképe is javul – szögezte le a polgármester.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában