Balesetmegelőzés

2021.06.01. 16:20

A rendőri munkával is ismerkedtek a gyerekek

T. N.

Forrás: TMRFK

Nagy érdeklődéssel fogadták az óvodások és általános iskolások a Paksi Rend­őrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési szakemberét, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Bíró Ilona Mária rendőr főtörzsőrmester a napokban a Paksi Napsugár Óvodában, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolában és a Pusztahen­csei Általános Iskolában tartott előadást a gyerekeknek. A foglalkozások célja az volt, hogy ne ijedjenek meg, ha rendőrrel találkoznak, tekintsenek bizalommal az egyenruhásokra.

A szakember a hallgatóság életkorának megfelelően, élményszerűen mesélt munkájáról. Játékos formában ismertette meg az ovisokkal az egyenruhát, a felszereléseket és magát a rend­őri munkát is.

Mindezeken túl az ismerkedést követően az alapvető közlekedési szabályokról beszélgetett a fiatalokkal a főtörzsőrmester. Szó esett például a kerékpáros kanyarodás szabályairól és a gyerekek a kérdéseiket is feltehették. Az óvodások és a diákok aktív résztvevői voltak a foglalkozásoknak.

Borítóképünk: Kerékpáros gyerekek a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában