Tamási

2021.06.03. 16:30

Még várják a javaslatokat a városi elismerő címekre

B. M.

Forrás: Tamási MK

Fotó: Ruzsics Eszter

Június harmincadikáig várják a javaslatokat az önkormányzati elismerő címekre a Tamásiban élőktől, összesen kilenc kitüntetést jelöltek meg. A „Tamási Város Biztonságáért” elismerő cím tűzoltónak, rendőrnek, közrendvédelmi feladatot ellátó személynek adományozható.

A „Tamási Ifjú Tehetsége” a tanulás, a sport, a művészet, a tudomány, a kultúra terén kimagasló eredményt elért, huszonöt évesnél fiatalabbak elismerése. A város testnevelésében és sportéletében tartósan kiemelkedő teljesítményű jelölt megkaphatja a „Tamási Város Sportjáért” kitüntetést.

Szervezeté és személyé is lehet a „Tamási Város Közösségéért” cím, a leendő birtokos egyik jellemzője a példaértékű közösségi értékteremtő, értékmegőrző tevékenység, a települési közösség erősödésének elősegítése. Közszolgálati tisztviselőnek, kormánytisztviselőnek, kormányzati ügykezelőnek, köztisztviselőnek, közszolgálati ügykezelőnek, valamint közalkalmazottnak vagy munkavállalónak adományozható a „Tamási Város Közszolgálatáért” cím.

Várják a javaslatokat a „Tamási Város Érdemes Pedagógusa” kitüntetésre. Az egészségügy vagy a szociális területen végzett kiemelkedő munkát veszi alapul a „Dr. Várady János-díj”. Közösség, személy is megkaphatja a „Pro Urbe Tamási” emlékplakettet, amennyiben kiemelkedően hasznos munkát végez a társadalmi, szociális, kulturális, gazdasági élet bármely területén.

A „Tamási Város Díszpolgára” elismerő cím pedig annak adományozható, aki a város és lakossága érdekében jár el. A cím jövőbeni birtokosa a kultúra, a művészetek, a gazdasági vagy a társadalmi élet bármely területén elősegítette a város fejlődését, öregbítette jó hírét, növelte tekintélyét.

További részletek a város honlapján találhatóak.

Borítóképünk: Tavaly az október 23-i ünnepi testületi ülés része volt a kitüntető címek átadása Tamásiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában