évforduló

2021.07.03. 09:30

Karitász módra készült a kakaspörkölt

Wessely Gábor

Tízéves a tolnai plébánia karitász csoportja. Az alapítás évfordulója októberben lesz, de most, a legutóbbi hét végén is volt egy rendezvényük, hosszú kihagyás után az első.

Kovácsné Füri Margit, a szervezet vezetője elmondta: a pandémia miatt több mint egy évig nem tudtak összejönni, s most újra örülhetnek egymásnak. Hamarosan folytatják a rájuk jellemző tevékenységet, adományokat gyűjtenek és osztanak szét. Ezen a találkozón megköszöntötték a születésnaposokat, imádkoztak, énekeltek, a férfiak kakaspörköltet főztek, a nők csipetkét készítettek hozzá.

A tolnai karitász 48 taggal működik. Főként a karácsony és húsvét előtti jótékonysági programjaik révén ismertek. Sokakon segítenek, városszerte. Részt vállalnak közösségi rendezvények szervezésében, lebonyolításában is.

Ilyen esemény minden évben a templom augusztusi búcsúja, Nagyboldogasszony napja. Az idén a meghívottak között van a tolnai születésű országos tiszti főorvos, dr. Müller Cecília és az új megyéspüspök, Felföldi László is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában