térzene program

2021.07.15. 20:20

Minden korosztálynak szól a minőségi muzsika Bonyhádon

Tatai Kata, Balásy Szabolcs és Bagány Attila triója nyitotta meg a koncertek sorát Bonyhádon a Térzene Program keretében. Legutóbb a szekszárdi Kalauz Attila és Ocsovay Damján szórakoztatták a közönséget egy akusztikus koncerttel a Kaszinókertben.

Vizin B.

Forrás: A szerző felvétele

Fotó: Varga Orban

– A harminc alkalomból még csak kettőn „vagyunk túl”, de a visszajelzések pozitívak, az emberek elkezdték felfedezni maguknak a Térzene Programot – mondta Lukács József projektmenedzser. Hozzátette, augusztusban négy időpont már fix, érdemes letölteni a Térzene applikációt, illetve nyomon követni a Térzene Program – Bonyhád elnevezésű Facebook-oldalt a legfrissebb információkért.

A helyszínek változatosak lesznek, hiszen a város közösségi terén kívül a Családi pihenőpark, a felújított Perczel-kúria és a zenepavilonná alakított neológ zsinagóga is helyet ad majd egy-egy koncertnek.

– Az évszakra való tekintettel elsősorban a jazz- és az akusztikus feldolgozások szerepelnek a programtervben, de az idő előrehaladtával „komolyabb” vizekre evezünk. A program keretein belül a már említett jazz, a népzene és a klasszikus muzsika népszerűsítése a célkitűzés, mindezt a társadalom széles rétegei számára, ingyenesen elérhetővé téve – emelte ki a sorozat szervezője.

Mindenki megtalálhatja majd a zenei ízlésének leginkább megfelelő produkciót – folytatta Lukács József –, hiszen a különböző hangszerbemutatókkal egybekötött gyermekkoncertek alkalmával az egészen fiatalok is sikeresen bevonhatók a programba. Alapvetően olyan helyi, és környékbeli (Pécs, Szekszárd) előadókat, formációkat szólítanak meg, akik a komolyzene populárisabb, könnyebben befogadható feldolgozásával foglalkoznak.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az országosan ismert zenekarok bevonására is, ezzel biztosítva a programsorozat magas színvonalát. A rendezvénysorozat kiváló alkalmat biztosít arra, hogy erősítsék a térségben működő önkormányzatok, zeneiskolák és kultúraközvetítő intézmények közötti kapcsolatot.

Borítóképünkön: Minden korosztály számára minőségi program

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában