OKSI

2021.08.20. 08:30

Uszodáról folyt a vita a bizottság rendkívüli ülésén

Szepesi László

Forrás: Shutterstock

Uszodáról folyt a vita majd egy órán át a szekszárdi közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságának (OKSI) rendkívüli ülésén csütörtökön, de nem a lucaszék módjára épülő új, hanem a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi tanuszodájáról.

Ugyanis annak üzemeltetését átvette a város, és most az időbeosztás megvitatása volt a meghívón szereplő egyetlen napirendi pont, kik és mikor használhatják a hajdan a főiskolának épített uszodát.

A vita elején kiderült, a tanácskozáson nem jelentek meg az átvételben fontos szerepet betöltő Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. vezetői, akik közreműködnek az időbeosztás elkészítésében. Később kiderült, a tanácskozásra nem is kaptak meghívót. Ekkor Murvai Árpád, a bizottság elnöke azt javasolta, a napirendi pont tárgyalását napolják el, de a jelenlévő meghívottakat hallgassák meg.

Ők ezután hosszan panaszolták, hogy a tervezett időbeosztás számukra elfogadhatatlan. Ugyanis a program azt tartalmazta, hogy hat év után ezen a télen már nem lesz sátor a strand nagy medencéje felett, azt nem lehet használni, így onnan minden tevékenység átkerül az egyetem 25 méteres, négypályás tanuszodájába, amely emellett továbbra is ki kell, hogy elégítse az egyetemi kar oktatással kapcsolatos igényeit is. Emellett itt kell majd edzeni a sportolóknak, itt tanulnának úszni Szekszárd, és néhány környező település iskolájából a kisdiákok, ide kerülne a mozgássérült egyesület rehabilitációs úszása is, és többek között itt történne a túlsúlyosok, az asztmások, szívproblémások, ízületi megbetegedésben szenvedők és az idegrendszeri károsodott gyerekek rehabilitációs vízi foglalkoztatása.

A majd egy óráig tartó beszélgetést azzal zárta a bizottság elnöke, hogy miután megismerték a problémákat, arra jutottak, hogy azok megoldása meghaladja a bizottság hatáskörét. Ezért, előbb a sportközpont vezetőjével is tanácskoznak, majd a közgyűlésre bízzák a döntést.

Címlapfotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában