Világkiállítás

2021.09.19. 18:10

Családi pikniket tartottak Lengyel-Annafürdőn

Családi piknik a természetben címmel szervezett egész napos programot szombaton a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. a Lengyel-Annafürdőn található Turisztikai és Természetismereti Központban.

G. R.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az esemény nem titkolt célja volt, hogy a közeledő „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást népszerűsítse – tudtuk meg Németh Bálint erdőmérnök gyakornoktól, a program egyik szervezőjétől. A lengyel-annafürdői pikniken minden olyan, a természet iránt érdeklődő családot vártak, aki kedvet érzett ahhoz, hogy egy izgalmas, programokban gazdag napot töltsön a szabadban. A szervezőkhöz és az eseményre látogatókhoz kegyes volt az időjárás, amelynek köszönhetően több százan érkeztek a programra.

A Családi Piknik nyitányaként Gőbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket. Beszámolt róla, hogy a szeptember 25. és október 14. között megszervezett világkiállítás központi eseményeinek a Hungexpo ad otthont, de számos vidéki helyszínen is szerveznek ehhez kapcsolódóan programokat. Megtudtuk, a világkiállítás beharangozó rendezvényét Lengyel-Annafürdőn immár harmadik alkalommal tartották meg idén.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hazai sajtóban számos téves információ kering a vadászatról és a világkiállításról is, amelyet a szombati rendezvénnyel is igyekeztek eloszlatni. A vezérigazgató rámutatott: fontos megismerni a vadászati hagyományainkat, értékeinket.

Szavait követően a Vadászkürt együttes műsora következett, majd trófeakiállítás, többféle állatismereti bemutató, a helyi Smooth Criminal Brass Band koncertje. A sztárvendég Micheller Mirtill énekesnő volt.

Borítóképünk: Látványos bemutatók, trófeakiállítás, kürtkoncert is várta a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában