rendkívüli ülés

2021.09.22. 14:22

Támogatásokról, rászorultak ellátásáról döntöttek Szekszárdon

Támogatásokról, rászorultak ellátásáról döntött szerda délelőtt rendkívüli zárt ülésén a Szekszárd Közgyűlésének Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága.

Forrás: MW-archívum

A tanácskozást követően Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér, a bizottság elnöke elmondta, egy esetben a megrongált lakásának felújításához kért valaki kölcsönt, ennek lehetőségét is még vizsgálják, s a kérelmezőnek addig szociális bérlakás igénybevételét ajánlották fel.

Szerepelt a bizottság ülésének napirendjén ápolási támogatás meghosszabbítása, lejárt települési gyógyszertámogatás ismételt megújítása, illetve szociális rászorultságtól függő ellátás megállapítására és megszüntetése. Ez utóbbiakról olyan esetben döntöttek, amikor a kérelmező munkanélküli, rokkant, vagy nehéz anyagi helyzetben lévő, több gyermekét egyedül nevelő szülő.

Négyen kaptak lakhatási támogatást, egy kérelmező pedig, ahol alacsony volt az egy főre jutó jövedelem települési gyógyszertámogatást.

Döntöttek megszüntetéséről is ilyen ellátásnak, mert az ápoló rendszeres pénzellátásban részesül, nyugdíjassá vált, két esetben pedig mert az ápolt, egyben pedig a lakhatási támogatásban részesülő lakos elhunyt.

Megszüntették a támogatást valakinél azért is, mert az okafogyottá vált, ugyanis az illető börtönbüntetésének letöltését kezdte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában