Tolna-Mözs

2021.09.18. 18:00

Támogatást remélnek, kivitelezőt keresnek

Feltételes közbeszerzési eljárást indít a tolnai önkormányzat az Út a jövőbe program első szakaszának kivitelezésére – döntött a tolnai képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén.

S. K.

20210707 Újkér A 84-es út újkéri szakaszának felújításával kapcsolatos sajtótájékoztatót tartottak Újkéren. A Balatonederics-Sárvár-Sopron főút 1,8 kilométer hosszú, újkéri szakasza mintegy 560 millió forintból újul meg a Magyar Közút Zrt. kivitelezésében. Fotó: Szalay Károly SZK Kisalföld

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

Mint azt nemrég megírtuk, a testület augusztus végén fogadta el a város legrosszabb állapotban levő, jelentősebb forgalmú útjainak és járdáinak felújítását célzó „Út a jövőbe” programot.

Ennek megvalósítása érdekében az eltelt rövid idő alatt már több érdemi lépés is történt. Elkészült négy útszakasz felújításának terve költségbecsléssel együtt. Emellett kiemelt fejlesztési igényt nyújtottak be a Miniszterelnökséghez a program finanszírozására bruttó 184 millió forint értékben.

Mint azt Appelshoffer Ágnes polgármester a rendkívüli ülésen elmondta, a Miniszterelnökségtől érkezett eddigi visszajelzések alapján jó esélyt lát arra, hogy az önkormányzat megkapja a támogatást. Annak érdekében írták ki a feltételes közbeszerzési eljárást, hogy a reménybeli beruházás minél gyorsabban megvalósulhasson. Természetesen csak abban az esetben, ha a támogatási kérelmet pozitívan bírálják el.

A fejlesztés négy utcát érint: az Eötvös utca I.–IV. szakaszát, a Pajtatér I.–III. szakaszát, a tolnai Bartók utca I.–V. szakaszát és a mözsi Dobó utcát teljes hosszban. Három járdaszakaszt is felújítanának ebben a körben: a tolnai Deák F. utcai járdák közel 800 méterét, a mözsi Szent István utca mintegy 1100 méterét, illetve a tolnai Arany János utcát bő száz méteren.

A közbeszerzési eljárás lebonyolítása egy hónapot vesz igénybe. Ezt követően, ha a támogatói döntés pozitív lesz, a kiválasztott kivitelező akár el is kezdheti a munkát.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában