Terápiás foglalkozások

2021.10.26. 16:20

A szekszárdi Csigabiga alapítvány is nyert a MOL programjában

Tolna megyében a szekszárdi Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány valósíthat meg autizmussal élő gyermekek fejlesztését segítő kutyaterápiás foglalkozásokat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával.

TEOL

Fotó: Beküldött kép

Nyolc megyéből és a fővárosból összesen 35 szervezet 10 művészet- és 25 élményterápiás programot, illetve évközi tábort tud majd megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben. Tolna megyében a szekszárdi Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány pályázott sikerrel, amely különleges kutyaterápiás foglalkozásaival segíti az autizmussal élő gyermekek fejlesztését.

A művészeti, mese- és drámapedagógia mellett egyre növekvő tendenciát mutat az állatasszisztált, azaz a speciálisan képzett kutyák és lovak bevonásával végzett terápiák száma, de van olyan szervezet, amely fal- és sziklamászással vagy a természeti kihívásokkal való megküzdéssel segíti és támogatja a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját.

A szekszárdi Csigabiga Mozgás- és Képességfejlesztő Alapítvány különleges kutyaterápiás foglalkozásaival segíti az autizmussal élő gyermekek fejlesztését. (Fotó: Beküldött kép)

Idén összesen 77 civil szervezet nyújtotta be pályázatát, hogy anyagi támogatást nyerjen a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokra. A pályázatokat orvosszakértők és szakmai zsűri bírálta el – olvasható a MOL-Új Európa Alapítvány sajtóközleményében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában