Emlékezés

2021.10.17. 18:30

Szentelt kenyeret és ajándékokat kaptak a résztvevők A fehér bot napján

TN

Fotó: VGYTME

A fehér bot nemzetközi napján a szekszárdi evangélikus templomban megtartott pénteki ünnepségen a Dr. Thész László emlékérem kitüntetettje Csillagné Szánthó Polixéna önkormányzati képviselő lett – tájékoztatott a látássérültek megyei egyesülete.

A díjat a megyében élő látássérültek érdekében hosszú évtizedeken keresztül végzett segítő munkája elismeréseként vehette át Kovács Lászlónétól, a megyei egyesület elnökétől és dr. Horváth Kálmán kormánymegbízottól. A műsorban közreműködött Németh Judit előadóművész.

A rendezvényen ajándékkal kedveskedtek a résztvevőknek. Visz­lói Emőke pedagógus origami mintás emléklapot készített, és egy szemészprofesszor előadását tartalmazó CD mellett hangoskönyveket vehettek át az egyesület tagjai.

Péntek a kenyér világnapja is volt egyben. A Szent Erzsébet Caritas Alapítványnak köszönhetően szentelt kenyérrel kínálhatta meg az egyesület a vendégeit és a sorstársakat. Az ünnepségen segédeszközöket is sorsoltak: nagy értékű könyveket, magyarul beszélő vérnyomásmérőket és szintén magyarul beszélő karórát.

Borítókép: Csillagné Szánthó Polixéna (balról) lett a kitüntetett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában