lemond fülöp jános

2021.10.26. 17:00

Tizenhat év után vonul vissza a faddi polgármester

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Jövő év tavaszán, az országgyűlési választásokkal egy időben, helyi voksolás is lesz Faddon. A nagyközség új polgármesterét választják majd meg. Fülöp János visszavonul, nem viszi végig ezt a ciklust. Régóta nincs rendben az egészsége, már 2019-ben is vacillált, hogy elinduljon-e, aztán sokak rábeszélésére vállalta a megmérettetést, és nyert. Immár tizenhat éve településvezető, sok fejlesztés fűződik a nevéhez. Többek között: útkorszerűsítések, egészségház és ravatalozó építése, vízrendezés a Mátyás király utcában, Dombori üdülőtelep fejlesztése.

Fülöp János 16 évig volt polgármester Fotó: A szerző felvétele

Annak idején időközi választást követően került – 2005-ben – abba a pozícióba, ahová tavasszal, időközi választást követően kerül majd az utódja. Mivel 1955-ös születésű, már most is nyugdíjasként dolgozik, januártól pedig véglegesen nyugdíjba vonul. Az átmeneti időszakban – januártól az áprilisi voksolásig – Bali Ervin alpolgármester viszi az ügyeket, irányítva az önkormányzati testület és a polgármesteri hivatal munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában