Szekszárd

2021.11.03. 18:10

Emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

MTI

Salgótarján, 2021. január 16. Koronavírusteszthez készül elõ a Semmelweis Egyetem hallgatója a Nógrád Megyei Kormányhivatal vizsgacentrumában Salgótarjánban 2021. január 16-án. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: illusztráció

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján az MTI által szerda délelőtt azt közölte, hogy Szekszárdon is emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

Mint azt írták, a koronavírus örökítőanyaga magas koncentrációban van jelen a szennyvízben. A 43. héten az elmúlt hetek növekedési üteméhez képest lassuló, de továbbra is egyértelmű növekedést mutat a szennyvíz koronavírus-koncentrációja. Hozzátették: emelkedő tendencia volt tapasztalható Békéscsaba, Debrecen, Eger, Miskolc, Szekszárd és Szombathely mintáiban. Csökkenés egyedül Nyíregyháza szennyvíz-mintájában volt mérhető, a többi város szennyvize stagnál – írták.

Forrás: NNK

Felhívták a figyelmet arra, hogy a vizsgált magyarországi települések egyre nagyobb hányadát jellemzi emelkedett vírus-koncentráció, a települések zöme mérsékelt, Nyíregyházán pedig alacsony koncentráció volt mérhető.

Az NNK azt kéri: aki még nem tette, éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában