Magyar Falu Program

2021.11.18. 07:00

Hét beruházást adtak át ugyanazon a napon Varsádon

A Magyar Falu Program keretében megvalósult hét beruházást adták át tegnap ünnepélyes keretek között Varsádon. Többek között óvoda- és könyvtárfelújításra, rendezvényeik finanszírozására, útfelújításra és karbantartó eszközök beszerzésére is nyert pályázati pénzt a település.

Farkas Eszter

Fotó: Makovics Kornél

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket az átadóünnepségen, és ismertette a 2019-es, 2020-as nyertes pályázatok mibenlétét. A nemzeti és helyi identitás erősítésére, közösségi rendezvény megvalósítására és közösségi tér felújítására közel 17 millió forintot nyert a település, melyből a 2019-es évi szüreti rendezvényüket, a 2020-as évi idősek napi rendezvényüket, valamint a könyvtáruk energetikai korszerűsítését tudták finanszírozni.

A helyi óvoda épületének felújítására csaknem 30 millió forintot kaptak, amiből a tetőfelújítást és a villamos hálózat cseréjét tudták megvalósítani. Az óvoda udvarfejlesztésére több mint négy és fél millió forint támogatást, míg az óvónői szolgálati lakás felújítására szintén majdnem 30 millió forint támogatást kaptak.

Önkormányzati utak felújítására 2020-ban nyertek tendert, ami több, mint 27 és fél milliós támogatást jelent. A faluban nem működik folyamatos orvosi szolgálat, azonban hetente többször rendel háziorvos, aki számára a szükséges új eszközök beszerzésére közel másfél millió forintot kaptak. Közterület-karbantartó eszközök beszerzésére több mint két és fél millió forint érkezett a település számára.

Andrási Zoltánné polgármester elmondta, a falu vezetősége próbálja minél komfortosabbá, élhetőbbé tenni a kistelepülést, így a közeljövőben újabb fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.

Borítóképünkön: Óvodások adtak műsort az átadó ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában