miniszteri elismerés

2021.11.09. 10:30

Kitüntetést kapott a megyei kórház infektológus főorvosa

Miniszteri kitüntetésben, Pro Sanitate díjban részesült dr. Bali Ildikó, a megyei kórház főorvosa.

Mauthner Ilona

Forrás: MW-archívum

Fotó: Mártonfai Dénes

Október 26-án, a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepségen egészségügyi szakmai elismeréseket, miniszteri kitüntetéseket adott át Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, és Rétvári Bence parlamenti államtitkár.

Az ünnepségen az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett, kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként hetvenkilencen részesültek Pro Sanitate díjban, köztük dr. Bali Ildikó, a megyei kórház fertőző osztályának osztályvezető főorvosa.

A főorvosasszony korábban azt nyilatkozta lapunknak, a pécsi egyetem általános orvosi karán 1976-ban szerzett diplomát, gyermekgyógyász vagy belgyógyász szeretett volna lenni. A nyolcvanas években került Szekszárdra, mert férje, dr. Vastag Oszkár főorvos a szemészeti osztályt vezette. A kórház akkori igazgatója azt kérte tőle, hogy a fertőző osztályra menjen, ott szerezzen szakvizsgát. Azóta belgyógyász-infektológusként dolgozik, 31 éve osztályvezetőként.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ha-ujra-kezdhetne-az-eletet-megint-ezt-az-utat-valasztana-1896294/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában