óvodások

2021.11.17. 09:30

Márton napja köré épült a témahét

A Szekszárdi 1. Számú Óvoda Kindergarten Wosinsky telephelyén kiemelten fontos szerepet kap a német nemzetiségi nevelés és hagyományápolás. Az ősz folyamán már második alkalommal rendezték meg a német nemzetiségi hagyomány­ápoló hetet.

TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Az első a „Wer will fleißige Handwerker seh’n?”, címet kapta, ez szabad fordításban annyit tesz: ki akar ügyes, szorgos kézműveseket látni? Akkor a gyerekek a népi kismesterségekkel ismerkedtek; szövéssel, mézeskalács díszítéssel, agyagozással, cserépfestéssel, levendulaültetéssel, de táncház is volt.

A jelenlegi „ Teilen, teilen, das macht Spaß!” projekthét, amelynek jelentése szerint arról tanultak a kicsik, miért fontos valamit megosztani másokkal, ami örömet okoz, a Szent Márton-legendához kapcsolódott. Az elmúlt napokban a gyerekek betekinthettek a német nemzetiség szellemi és tárgyi kultúrájába. Pályázati támogatással német nyelvű színházi előadáson, Márton- napi játszóházban, lámpás felvonuláson vettek részt.

A Wosinsky épületébe járó nagycsoportosok a szekszárdi Petrits Mézeskalács Múzeumban a mézeskalács és a gyertyakészítés fortélyaival ismerkedtek meg, méhviaszból gyertyát, a hét zárásaként pedig már az óvodában linzertésztából libaformájú süteményt készítettek.

Borítóképünkön: Játszóház is volt szerdán az udvaron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában