Fejlesztés

2021.11.16. 20:00

Milliárdos útkorszerűsítés Szálka térségében

Két felújított utat avattak tegnap délelőtt sajtótájékoztatóval egybekötve a Bátaszék–Bonyhád és a Szálka–Mőcsény közötti út csatlakozásánál.

Szepesi L.

A Magyar Falu Program keretében végzett munka során teljes pályaszerkezet-cserét végeztek a két útszakasznál, rendbe tették a műtárgyakat, a padkát és a vízelvezető árkokat, mondta el Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója.

Az átadáskor Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség ország­gyűlési képviselője arról beszélt, hogy a tizennyolc kilométeres Bonyhád–Bátaszék közötti, és Szálka és Mőcsényi közötti kilenc kilométer hosszú út korszerűsítése egymilliárd tízmillió forintba került. Ezt a felújítást a forgalom növekedése is indokolta, napjainkban ugyanis egyre többen választják ezt az útszakaszt az M6-os, M60-as autópálya megközelítésére.

Potápi Árpád János államtitkár (jobbról) és Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója.vágta át a nemzeti színű szalagot (Fotó: Makovics Kornél)

Ezzel együtt, folytatta, jobb, biztonságosabb közlekedési lehetőségeket biztosítanak a két út mentén lévő települések lakóinak, amit ő, mint a körzet országgyűlési képviselője különösen fontosnak tart. Elmondta, a jobb közlekedést szolgálják a választási körzetében folyó, illetve már elkészült további útfelújítások is, így a Bonyhád, Kisdorog, Tevel útszakasz, amit a tervek szerint folytatnak majd a 65-ös útig.

A rövid ünnepségen részt vettek a környező települések polgármesterei, Krachun Elemér Mőcsényből, Krachun Szilárd Bátaapátiból és Pálfi János Szálkáról. Mőcsény polgármestere elmondta, a kicsi, mindössze 370 lelket számláló település lakóinak is sokat jelent, hogy a jobb úton gyorsabban jutnak el a három közeli városba, Bátaszékre, Bonyhádra illetve Szekszárdra, s hogy mióta az út elkészült, érezhetően nőtt a forgalom az önkormányzat üzemeltetésében működő boltban és presszóban.

Bátaapáti első embere azt emelte ki, hogy településüknek jelentősen nőtt a turisztikai forgalma, s miként a harmadik érintett és Bátaapátihoz hasonlóan megszépült településen, Szálkán is az idegenforgalmat is segíti a megújult út.

Borítóképünkön: A térség településein lakók életében nagy jelentősége van a jobb minőségű, korszerűsített útnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában