tömegközlekedés

2021.11.30. 10:20

Új típusú autóbuszt tesztelnek Pakson

Hétfő óta tesztelik azt az Ikarus 120 e típusú, alternatív, azaz teljesen elektromos meghajtású autóbuszt, amelyet a magyar gyártó kipróbálásra biztosított a Paksi Közlekedési Kft. (PKK) számára – tájékoztatta portálunkat a paksi önkormányzat.

TN

Forrás: TN

A teszt célja, hogy jobban megismerjék a gépjárművet, amely a jövőben tervezett flottabővítés egyik lehetséges típusa, ha a valós forgalmi körülmények között az igényeknek megfelelően teljesít. Ennek érdekében az autóbuszt a közszolgáltatási feladatok ellátásába is bevonják, várhatóan már a hét folyamán.

Ezt megelőzően a gyártó egy oktatást tart, melyen a típust részletesen bemutatják az autóbusz leendő vezetőinek. Ezt követően házon belül tesztelik majd a járművet, mielőtt a forgalomba engednék, ahol már az utasok is kipróbálhatják.

Az önkormányzat jelezte, a PKK örömmel várja majd az utasok véleményét és észrevételeit is a járművel kapcsolatban, melyet honlapján, a www.paksbusz.hu/kapcsolat/ oldalon található űrlap „Ikarus jármű véleményezése” tárgy választásával juttathatnak el a társasághoz. Azt ígérik, az észrevételeket összegyűjtik, a típusválasztás során figyelembe veszik, és anonim módon a gyártóval is megosztják, amennyiben ez szükséges.

Borítóképünkön a tesztelés alatt álló autóbusz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában