Mőcsény

2021.12.11. 13:00

Testvéri kapcsolatra törekednek

Sz. Á.

Krachun Elemér (balra) és Joška Duduj (Fotó: Makovics Kornél)

Április végén a Magyar Falu Programnak köszönhetően Mőcsény újra cserélhette addig használt mikrobuszát. A régi gépjármű megkímélt és műszakilag kifogástalan állapotban volt. Éppen ezért a Szerbiában található Sándoregyháza (Ivanovo) vezetése nagy örömmel fogadta, hogy a lecserélt autót megkapta ajándékba és szolgálatba állíthatta a köz javára. 

Ez a négy keréken guruló kapcsolat a minap baráti és egyúttal hivatalos kézfogássá nemesült Mőcsényben. A település ugyanis négytagú küldöttséget fogadott a délvidékről, így Pancsováról és a közigazgatásilag hozzá tartozó, mintegy ezres lélekszámú Sándoregyházáról. Ezen a tájon egykoron bukovinai székelyek telepedtek meg, az utódok jelentős része ma is őrzi magyarságát.

A községházán Krachun Elemér polgármester, valamint Joška Duduj, Sándoregyháza elnöke szándéknyilatkozatot írt alá a testvértelepülési kapcsolat felvételéről. A vezetői kézjegyekkel ellátott dokumentum pontokba foglalva rögzíti az együttműködés főképp kiterjedt lakossági kapcsolatokban érvényesítendő alapelveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában