Önkormányzati rendelet

2022.01.20. 19:10

Húszezer forint támogatás jár minden újszülött után

Egyszeri, húszezer forintos támogatásra jogosultak azon újszülött gyermekek, akiknek mindkét szülője, vagy az őket egyedül nevelő szülőjük a születés vagy örökbefogadás előtt legalább egy éve Pincehely közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

Brunner Mónika

Illusztráció: Shutterstock

Fontos, hogy ne csak a szülők, de az újszülött lakóhelye, tartózkodási helye is Pincehely legyen. Erről a képviselő-testület helyi önkormányzati rendeletben döntött, amely szerint a testület támogatást nyújthat önként vállalt önkormányzati feladatként a gyermekvállalási kedv fokozása és az újszülöttek számának növekedése érdekében. A támogatás igényléséhez szükséges kérelmet a rendeletben előírt csatolmányokkal (születési anyakönyvi kivonat) a szociális ügyeket ellátó köztisztviselőnél kell benyújtani, méghozzá a gyermek hat hónapos korának a betöltéséig. Ezen jogvesztő határidő elmulasztása esetén az önkormányzat nem tud támogatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában