Azután következik az orgona

2022.02.16. 15:30

A tavasz folyamán felújítják Decsen még a csillagos eget is

Egyedi a decsi református templom mennyezete. A csillagos égboltot látják a hívek, ha feltekintenek rá. De a csillagos égbolt fölött is eljárt az idő, renoválni szükséges.

W. G.

Papp Zsolt Endre református lelkész (A szerző fotója)

A rendkívül aktív lelkipásztor, Papp Zsolt Endre tájékoztatása szerint miután az épület külső felújítása megtörtént, kezdődhet a belső tér rendbetétele. 

Erre már el is nyerték a támogatást, 15 millió forint áll rendelkezésre. A kivitelezés májusban indul, restaurátor közreműködésével. A munka részét képezi az oldalfalak festése és az építészeti elemek, díszek felújítása, aranyozása is. Jelentős tétel az állványozás is a költségvetésben. A templomszépítések virágkorát éljük. Ezekben a hónapokban, években, Tolna megye 25 településének 31 templománál végeztek (végeznek) különféle munkálatokat, összesen 465 millió forint értékben. 

További tervei is vannak a decsi lelkésznek. Ezek közül legfontosabb az orgona felújítása. A több mint százesztendős hangszer nagyobb javításon talán egyszer esett át az elmúlt évszázadban. Felújítása nagyon időszerű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában