Könyvajándékozás

2022.02.17. 16:20

Az olvasást népszerűsítették a világnapon

W. G.

Megérkezett a könyvcsomag a Széchenyi iskolába (A szerző fotója)

Február 14-e 2021 óta a könyvajándékozás napja. A kezdeményezés célja, hogy ezen a napon minden gyerek kapjon könyvet, találkozzon a neki szóló irodalommal, és ezáltal megszerethesse az olvasást. 

A megyei könyvtár gyermekkönyvtára hétfőn négy helyre vitt ajándékkönyveket: a szekszárdi Babits iskolába, a tolnai Széchenyi iskolába, a szekszárdi EGYMI óvodába és a megyei múzeumba, a múzeumpedagógusi munkát segítendő. Összesen több mint száz kötet talált új gazdára. Olyanok, amelyeket az adott korosztályba tartozók jól hasznosíthatnak. Az átadás-átvételi eseményen Nemes Rita könyvtárvezető, Tatainé Berta Zsuzsanna könyvtáros, illetve a helyi pedagógusok, gyerekek vettek részt.

Tolnán, a Széchenyi iskolában, Dobainé Pintér Mária, az oktatási intézmény könyvtárát gondozó pedagógus vette át az ajándékkönyveket néhány negyedikessel. A tanulók könyvjelzőket készítettek és adtak az ajándékot hozóknak. Az átadáson jelen volt az iskola tagintézmény-vezetője, Tóth Andrea is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában