Gőzerővel fejleszt a Tarr Kft.

2022.02.11. 18:30

Biztonságosabban működik majd a rendszer, gyorsabb és stabilabb lesz az internet

– Több beruházásunk is fut egy időben. Bővítettük gerinchálózatunkat az egész megyében, s szerelünk a falakon belül is. A régi, 48-96 szálból álló optikai kábeleket kicseréltük 244 szálasra a megye déli részén, s Baranya egy részén – mondta Tarr János, a Zala megyétől Bács-Kiskunig érő televíziós kábelrendszer gazdája.

Szepesi László

Tarr János a légkábel kifeszítésének folyamatát szemléli Fotó: M. D.

A fejlesztést szükségessé tették a bekapcsolódott új települések, a társaság bővülő szolgáltatásai is. Új „fiber to the home”, a lakásig vezető optikai kábelből álló hálózatokat építenek ki. Ezt végzik most az épületeken belül, a lépcsőházakban, Szekszárdon a Tartsay-, a Kölcsey-, a Wosinsky- és a Wesselényi-lakótelepen, ahol már optikai kábelen keresztül jut el, a tévé, az internet, s a telefon jele a lakásokba. De nemcsak Szekszárdon dolgoznak a Tarr Kft. munkatársai, hanem további kilenc településen, többek között Bonyhádon, ahol a Fay-lakótelep nagy részén már elkészültek, és folyik a munka Dombóváron, Pakson, Tamásiban is. Az internet gyorsabb és stabilabb lesz.

Ezenkívül az egész rendszert biztonságosabban tudják majd működtetni, könnyebben tudják fejleszteni is. – Az elmúlt két évben főleg a Duna és Tisza között terjeszkedtünk, elkészültek új hálózataink Hajóson, Dusnokon, Kecelen, Császártöltésen, Kiskőrös melletti kisebb helyeken. Itt az építést részben pályázatok segítették, olyan külterületen lévő lakott helyekre kaptunk támogatást, ahol nem volt szélessávú internet. De nem csak az Alföldön építettük külterületeken a hálózatot. Szekszárdon, a Baranyavölgy végéig az összes lakható tanyába elvittük a tévé, telefon mellett, az akár két gigabites sebességű internetet biztosító kábeleket, de például Paks mellett Csámpa-pusztán, Cseresznyéspusztán is kész az ilyen optikaikábel-hálózat – sorolta Tarr János. 

– Most elkészült az alaphálózatunk. Ez a mi országutunk. Jobb, gyorsabb, biztonságosabb, mint a régi, azon törjük a fejünket, hogy ezen milyen autókkal közlekedjünk, vagyis milyen szolgáltatásokat tudnánk megvalósítani. Már van, és egyre bővül a mobiltelefon-hálózatunk, adott a multi-screen, a több képernyős rendszerünk, amivel laptopon, tableten, mobiltelefonon is lehet tévét nézni, s keressük, hogy milyen otthoni, kényelmi szolgáltatást tudunk majd bevezetni – tette hozzá Tarr János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában