Törzshely 2022

2022.02.10. 16:20

A Talizmán fogalom lett Bátaszéken – és Önnek melyik a kedvenc Tolna megyei törzshelye?

Étterembe járni mindig élvezet, hiszen ott az ember azt eszi, amit az étlapról kiválaszt, ráadásul a kisujját sem kell megmozdítania. A szépen megterített asztalon teszik elé a finom ételt. Éttermek és éttermek között azonban van különbség. Én olyan helyre szeretek járni, ahol nem érzem magamat feszélyezve, ahol szól halkan a zene, jó a hangulat, az emberek többsége ismeri egymást. Egy kisvárosban, mint Bátaszéken ez nem elképzelhetetlen, pláne ha az ember a Talizmán étterembe tér be.

Mauthner Ilona

Illusztráció: Shutterstock

A Talizmán fogalom a városkában, ha baráti vagy érettségi találkozót, ballagás utáni összejövetelt, névnapi bulit vagy csak egy sima házias ebédet szeretnénk megejteni, akkor ide térünk be. 

Aki még nem járt itt, annak az első benyomása az, mintha egy vidéki konyhába nyitna be. A kockás terítővel beborított asztalok mellett egymással beszélgető embereket lát, akik nap mint nap itt fogyasztják el az ebédjüket. Noha a legtöbben más-más munkahelyen dolgoznak, de a vidéki élethez tartozik, hogy a legtöbben ismerik egymást. Ebéd­időben itt a legfontosabb helyi híreket is gyorsan begyűjti az ember, ki halt meg, miben, mikor lesz a temetése, ki vált el, ki ment férjhez, vagy akár azt, kinek az ingatlana éppen eladó. A kockás asztalterítő azonban ne tévesszen meg senkit, mert itt a legkülönlegesebb ételt is úgy készítik el, mintha a Gundelbe tévedt volna be az ember. 

Olvasóinktól azon vendéglátóhelyekre kérünk javaslatot, amelyek kedvesek az Ő szívüknek. Törzshely 2022 játékunk első szakasza a TEOL.hu oldalon február 14-ig tart. Nevezni akár vendégként, akár tulajdonosként is lehet. A jelöléseket három kategóriában (megyeszékhely, város, község) várjuk. A nevezéshez nem kell mást tenni, mint az oldalunkon kitölteni a jelölési űrlapot és feltölteni egy, a helyről készült képet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában