Újabb jelöltek

2022.02.25. 18:56

Letették esküjüket a választási bizottság tagjai Szekszárdon

Gyurkovics János alpolgármester előtt letették az esküt a Tolna Megye 01. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjai pénteken délután a szekszárdi városházán.

Szepesi László

A bizottság tagja lett dr. Fekete Tamás, dr. Kósa Magdolna, és dr. Nemes Árpád, a póttagok dr. Balás Ákos és dr. Póla Zoltán és Tóth Endre. A testület ezt követően elnökének megválasztotta dr. Fekete Tamást, elnökhelyettesnek dr. Nemes Árpádot.

A választási bizottság megállapította, hogy megszerezve a szükséges minimum 500 aláírást, országgyűlési képviselőjelölt lett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt színeiben induló Farkas László József és Kercsó Márton a Magyar Munkáspárt és az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom jelöltje is.

Ezt követően sorsolással eldöntötték, hogy az országgyűlési képviselőjelöltek nevei milyen sorrendben kerüljenek a szavazólapra. Az első lett Farkas László József, második Kercsó Márton, negyedik Papp Tamás a Mi Hazánk, hatodik Horváth István, a Fidesz-KDNP jelöltje, nyolcadik pedig a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd színeiben induló dr. Harangozó Tamás.

Még négyen pénteken délután behozták a jelölő íveket, azok ellenőrzése még tart. Így az, hogy a szavazólapon a jelöltek nevei hányadik helyre kerülnek, előfordul, hogy változni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában