Életmentés

2022.02.07. 15:10

Tamásiban élesztettek újra egy férfit, akinek két éve ugyanezen a napon mentették meg az életét

Hétvégén kérték a mentők gyors segítségét egy tamási autómosóba, ahol egy 30 év körüli férfi érezte magát rosszul.

TEOL (Forrás: OMSZ)

Illusztráció: Knap Zoltán/MW-archívum

Tapasztalt mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a két percre levő esetkocsit, ám a helyzet tovább romlott a helyszínen. A beteg vérkeringése közben összeomlott, és édesapja kezdte meg az újraélesztést, amit a pillanatok alatt érkező mentők emelt szinten folytattak. Az életmentés még sokáig zajlott az autómosónál, amihez hamarosan a mentőhelikopter legénysége is csatlakozott. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, akit két éve is ugyanezen a napon élesztettek újra bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunkszámolt be a nem mindennapi esetről Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Lapunk úgy tudja, hogy Tamásiban egy működő autómosó található, a volt szovjet laktanyánál. Megkerestük őket, de a történtekről nem kívántak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában