Közgyűlés

2022.02.04. 16:27

Tizenkilenc téma került a testület elé Pakson

Tizenkilenc téma került a grémium elé a paksi képviselő-testület idei első, január végi ülésén.

Gazsó Rita

Képünk archív felvétel.

A napirendi pontok között szó volt pályázatok benyújtásáról, településrendezési eszközök módosításáról és személyi kérdésekről is. A településrendezési eszközök módosításával több napirendi pont is foglalkozott. 

Az egyik a PIP Nonprofit Kft. kérelmei alapján született: egyebek mellett a lakhatási projektek megvalósításával, így például a Györkönyi utca végi, egykori major területén, valamint a Pollack Mihály utcától északra épülő lakóterület kialakításával összefüggésben kérték a helyi építési szabályzat módosítását. 

A partnerségi vélemények lezárása, elfogadása, véglegesítése, a településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos napirendi pontok elfogadása megtörtént. 

A Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási (PFV) Zrt-vel  kapcsolatos értékhatár módosításról is tárgyalt a testület. Ennek értelmében a gördülékenyebb működés biztosítása, valamint az operatív feladatok késedelem nélküli teljesítése érdekében megszavazták, hogy módosítsák és a jelenlegi 10 millió forintról 30 millió forintra emeljék PFV Zrt kizárólagos döntési kompetenciájába tartozó ügykörökhöz rendelt értékhatárokat. Döntés született arról is, hogy felülvizsgálják a védőnők bérkiegészítését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában