Hajdan

2022.03.29. 15:29

Ittassággal vádolt revizorok miatt fulladt botrányba az ellenőrzés a bonyhádi piacon

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Összeállította: Szeri Árpád

60 ÉVE a Paksi Konzervgyárban mintegy 35–40 vagonnyi meggyvér gyártásához szükséges alapanyag feldolgozása kezdődött meg. „Ebből a mennyiségből összesen másfél millió – negyedliteres – palackot tudnak megtölteni.” 

60 ÉVE a kormány kinevezte az Országos Vadgazdálkodási és Vadászati Tanács tagjait. A szervezetnek „Parti István, a gemenci állami vadgazdaság vezetője szintén tagja lett.” 


60 ÉVE „a szekszárdi Garay Gimnázium harminchárom első osztályos tanulója kedves kis ünnepséggel örvendeztette meg az alsó-tengelici szociális otthon 62 idős gondozottját. A szociális otthon lakói nagy hálálkodással és örömmel fogadták a fiatalok másfél órás műsorát, akik dallal, zenével és szavalatokkal szórakoztatták őket.” 


50 ÉVE „a tolnai Aranykalász Tsz-ben megkezdték az öntözést. Egyelőre csak a 100 holdas kertészetet öntözik. A tervek szerint mintegy 350 hold kukoricát, burgonyát és lucernát fognak öntözni 12 kútból és a Holt-DunábóI.” 


50 ÉVE „új, olajfűtésű kazánokat adtak át a Tolna megyei Tejipari Vállalat szakályi és tamási tejüzemében. A régi széntüzelésű berendezések már nem feleltek meg a növekvő igényeknek. Szakályban például egy 1913-ban készült cséplő-lokomotív adta a gőzt.” 


50 ÉVE a lap az olvasók figyelmébe ajánlotta A szolnoki bég vérdíja című, frissen megjelent regényt. „Írója, Makra Sándor Simontornyán református lelkész. Tolna megyében néprajzi tevékenységével tette nevét ismertté.” 


35 ÉVE a Lengyeli Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakmunkásképző Intézet „a mintegy 1,2 millió forint értékű korszerű automatizálási tanműhely felszerelését az osztrák FESTO cégtől vásárolta meg.” 


35 ÉVE a szekszárdi Budai Nagy Antal laktanyában „bensőséges ünnepségen tettek esküt a februárban bevonult újonc katonák. (…) A fiatal honvédek katonás díszmenettel bizonyították az egy hónapos, kemény kiképzésük eredményességét.” 


35 ÉVE „Tolnán rendezték a Magyarország–Hollandia asztalitenisz-Szuper Liga-mérkőzést. Az új sportcsarnok remek premier színhelye volt, hiszen a magyar csapat játszmaveszteség nélküli, 7:0 arányú, magabiztos győzelmet aratott.” 


25 ÉVE „botrányba fulladt néhány kaposvári APEH-ellenőr ténykedése a bonyhádi piacon. Az árusok közül többen azzal vádolták a revizorokat, hogy ittasan bírságoltak.” (…) Az APEH illetékese sajtótájékoztatón jelentette be: „a somogyi vezetők bíznak munkatársaikban, elhiszik nekik, hogy szolgálat közben nem fogyasztottak alkoholt.” 


25 ÉVE Vladimir A. Molojen, Moldova belügyminiszter-helyettese negyedmagával Szekszárdra látogatott. A küldöttség a megyében a népesség-nyilvántartási rendszert tanulmányozta. 


25 ÉVE az Axel Springer-Magyarország Kft. és a Tolnai Népújság húsvéti nyereményakciójának fődíját, a csengettyűs bárányt a nagymányoki Schancenbacher Andrásné nyerte meg.

A kisunokák, Zolika és Sanyika is örültek a nyereménybáránynak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában