Szerzetesi látogatás

2022.03.02. 17:03

Pakson misézett Böjte Csaba

Hamvazószerdán – azaz ma – a húsvét előtti böjti időszak első napján, Pakson misézett Böjte Csaba ferences szerzetes.

Wessely Gábor

Fotó: Molnár Gyula

A misét a Jézus Szíve-templomban mutatta be, Kutas Attila plébánossal és Lábár Tamás káplánnal, de előtte megnézte a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek-templomot is. Programja az Energetikai Technikumban (ESZI) kezdődött, ahol az erdélyi gyerekek rajzpályázatának eredményhirdetésén vett részt. A több mint négyszáz pályamű beküldői közül 124-en részesültek díjazásban és 63-an különdíjat kaptak. Ez utóbbi mellé egyhetes csobánkai nyári tábor is jár majd. A pályázatbírálói munkát Schneider Zsuzsanna pedagógus végezte az ESZI diákjaival.

A szervezésben oroszlánrésze van Jendrolovits Gábornak, aki már több mint tíz éve gondoskodik arról, hogy a rajzokat összegyűjtsék a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett erdélyi árvaházakból. Ezek száma már meghaladja a nyolcvanat. Magyarországon is van egy-két ingatlanuk. A csobánkaiba most kárpátaljai menekülteket szállásoltak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában