Vizsga

2022.05.05. 19:00

Az angol írásbelivel folytatódott az érettségi

Csütörtök reggel az angol nyelvi írásbeli vizsgákkal folytatódott az első érettségi hét.

Gazsó R.

Angol írásbeli érettségi Pakson, az ESZI-ben (Fotó: Molnár Gyula)

A háromórás vizsga két feladatlapból állt: az első, olvasott szöveg értését tesztelő részben a vizsgázóknak négy szöveget kellett elolvasniuk, egyet az év természetfotójáról, egy másik az online vásárlás leggyakoribb kérdéseiről, a harmadik egy szokatlan fiatal sofőrről, a negyedik pedig a tokiói vécékről szólt.

A második részben Kártyavárépítő versenyről és az M&M’s drazsékról is kaptak szöveget a diákok. Az angol emelt szintű érettségi témák között a londoni Tower lakójáról, pihenési formákról, tizenéves feltalálókról és egy érdekes barcelonai kezdeményezésről szóló szöveg is szerepelt. 

Nagy meglepetések tehát nem voltak, az utóbbi években már megszokott feladatokat kapták a középszinten vizsgázók. Az általunk megkérdezett diákok szerint a várthoz hasonló erősségűek voltak a kérdések, amelyek közül szerintük a legkönnyebb a nyelvhelyességi,  a legnehezebb rész a hallott szöveg értését mérő kérdéssor volt. 

– Az Energetikai Technikum és Kollégiumban (ESZI) középszinten 118 saját diák, emelt szinten pedig 68, vegyesen itteni és környékbeli tanuló írta meg az írásbeli angol érettségijét – mondta Csanádi Zoltán. Az intézmény igazgatójától megtudtuk, reggel gond nélkül indultak a vizsgák. A helyzet jóval egyszerűbb volt, mint a pandémia idején. A korlátozások eltörlése ellenére csak tízen ülhettek termenként, így a középfokú vizsgázókat tizenegy, az emelt szintűeket pedig hét terembe osztották.

Pénteken a közép- és emelt szintű német nyelv vizsgákkal zárul az idei érettségi első hete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában