Rektorválasztás

2022.05.31. 16:20

Dr. András István újabb négy évre kap megbízatást

A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa május 17-i ülésén 11 igen szavazattal támogatta dr. András István habilitált főiskolai tanár rektori pályázatát.

TEOL

Dr. András István (Beküldött kép)

A Dunaújvárosi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma 2022. május 24-i ülésén a jelenlévők egyhangúlag döntöttek és újabb négy évre bizalmat szavaztak a jelenlegi rektornak. Dr. András István immáron harmadik ciklusát kezdheti majd meg rektorként, miután július elsejei hatállyal kinevezi a köztársasági elnök.

Dr. András István rektori pályázatában kiemelte, hogy az elkövetkező négy évben a Dunaújvárosi Egyetem modellváltása kapcsán kijelölt és az egyetem Intézményfejlesztési tervében megfogalmazott célok mentén tervezi vezetni az intézményt. Stratégiai fontosságú területté vált az egyetem életében többek között a zöld transzformáció mentén zajló fejlesztések támogatása, a Paksi Kompetencia és Kutatóközpont kiépítése és a digitalizáció erősítése.

Az intézmény emellett a szakképzés terén is egyre jelentősebb szerepet vállal a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikuma révén. Az egyetem a közeljövőben jelentős infrastrukturális fejlesztések elé néz, illetve tervezi regionális és nemzetközi jelenlétének erősítését is – olvasható a Dunaújvárosi Egyetem közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában