Karitász

2022.06.28. 12:30

A jótékonysági koncert egyben főpróba is volt

Nemes cél érdekében szervezett koncertet a tolnai karitász csoport a napokban a helyi kulturális központban. A Tolnán menedékre lelt ukrán menekültek megsegítését szolgáló eseményen a Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar adott hangversenyt. Az eseményen mintegy kétszázezer forint adomány gyűlt össze.

S. Zs.

Minőségi zenei élményben volt része a közönségnek (Beküldött kép)

A közönséget – köztük a város polgármesterével és alpolgármesterével – Koncz Ádám, a karitász tagja köszöntötte. Mint mondta, jelenleg három ukrán család tartózkodik Tolnán. Bár a szállásuk, étkezésük megoldott, de az állam által ígért pénzbeli támogatás egyelőre nem érkezett meg, március közepe óta nem kaptak egyetlen forintot sem. Úgy vélte, a tolnaiak a mostani koncerttel is bizonyíthatják, hogy a bajban egy jó szomszéd a közelben többet ér, mint egy rokon a távolban.

A szolidaritás, a segítségnyújtás jegyében rendezett koncert remek zenei élményt is nyújtott. A Tari Gergely által vezényelt, teljes létszámban fellépő Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar minőségi műsort adott. A jótékonysági hangverseny egyben főpróbának is beillett az IFZ július közepén esedékes spanyolországi vendégszereplése előtt. A tolnai fúvósok ugyanis július 14-én a valenciai operaházban lépnek fel, a világ egyik legpatinásabb zenei versenyén. 

Az első alkalommal 1885-ben rendezett Valencia Városi Nemzetközi Zenekarversenyre (CIBM Valencia) előzetes nevezés alapján kaptak meghívást a tolnaiak. A részvétel költségeit támogatásokból tudják fedezni, az IFZ-nek nagyon sok vállalkozó, magánszemély és a város is jelentős anyagi segítséget nyújtott, amiért nagyon hálás az egyesületi keretek között működő zenekar. A mostani jótékonysági koncerten a versenyen előadandó darabokat is eljátszották. Egy kötelező és egy szabadon választott mű mellett egy „bemelegítő” opuszt visznek Spanyolországba. 

Az IFZ 2017-ben a prágai WASBE versenyről kiemelt arany minősítéssel, kategóriagyőztesként tért haza. Hogy mi lesz Spanyolországban, majd kiderül. Tari Gergely mindenesetre azt mondta a mostani koncert után, hogy ha Valenciában is sikerülne úgy lejönni a színpadról, azaz ilyen színvonalú teljesítményt nyújtani, mint most Tolnán, akkor már elégedettek lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában