Kiemelkedő teljesítmény

2022.06.23. 17:31

Elismeréseket vettek át a tanárok pedagógusnap alkalmából

Pedagógus nap alkalmából tartott ünnepséget a Szekszárdi Tankerületi Központ csütörtökön. A rendezvényen kitüntetéseket, elismerő okleveleket és emléklapokat adtak át megyénk kiemelkedő munkát végző pedagógusainak.

F. E. B.

Kitüntetéseket, elismerő okleveleket és emléklapokat vehettek át megyénk kiemelkedő munkát végző pedagógusai. (Fotó: K. A.)

A Vármegyeháza dísztermében tartott rendezvényen Gerzsei Péter, tankerületi igazgató mondott beszédet. – Ismét egy mozgalmas év van mögöttünk, a koronavírus járvány árnyékában némi izgalommal kezdtük meg a tanévet. Nem tudtuk még ősszel, hogy a járvány hatással lesz-e még az oktatásra. Digitális vagy jelenléti tanításra számíthatunk? Számos kérdés merült fel bennünk ősszel, melyekre ma már tudjuk a választ. 

Az átoltottságnak köszönhetően végre újra jelenléti oktatással zajló teljes tanévet tudhatunk magunk mögött. Jelentős teher nehezedett mind az intézmények, mind a pedagógusok vállára. Kodály Zoltánt idézve minden tervünk egyetlen szóban foglalható össze, ez a nevelés. S hogy ki tudja ezt megvalósítani? Kizárólag egy nagyon jól felkészült tanár – mondta a tankerületi igazgató. A beszéd után a pedagógusok kitüntetéseit adta át Gerzsei Péter. 

A Szekszárdi Tankerületi Központ 2019-ben kitüntető díjakat alapított a kimagasló felkészültséggel végzett tevékenység, valamint a kiemelkedő teljesítmény elismerésére. A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa kitüntetést azok kaphatják meg, akik több éven át kiemelkedő eredménnyel nevelték, oktatták a tanulókat, és emberi hozzáállásuk is példaként állítható az ifjúság elé. 

A kitüntetést minden évben legfeljebb tízen vehetik át, idén kilenc pedagógus kapta meg: Bálintné Szendei Gyöngyi a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolából, Bognárné Balogh Andrea a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, Fodor Jánosné a bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskolából, Elblinger Ferenc a szekszárdi Garay János Gimnáziumból, Kovács Zsolt a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskolából, Péter Miklós a szekszárdi I. Béla Gimnáziumból, Schmidt Zoltánné a tolnai Fusz János Zeneiskolából, Szoboszlai Edit a szekszárdi Baka István Általános Iskolából és Magyarné Szép Hajnalka, aki pályáját a Nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskolában kezdte, jelenleg a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkatársa.

A Szekszárdi Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója kitüntetésében Bódi Gabriella, a Tolna Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szekszárdi Tagintézményének munkatársa, valamint Buczkó Ildikó, a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola iskolatitkára részesült.

Miniszteri elismerő oklevelet négyen vehettek át: Bognárné Balogh Andrea, a Dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Fehérné Keserű Katalin, a Dunaföldvári Magyar László Gimnázium intézményvezetője, Hajós Éva, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola intézményvezetője és Kovácsné Pál Krisztina, a Paksi Bezerédj Általános Iskola intézményvezetője.

Az idei tanévben huszonhat nyugdíjba vonuló pedagógus munkáját köszönték meg emlékplakettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában