Időközi választás

2022.06.27. 13:28

Unokatestvérét győzte le az új polgármester

Gratulált az új nagyszokolyi polgármesternek, Fejes Benjaminnak a tőle egy szavazattal kevesebbet szerzett Mizerák Milán nagyszokolyi képviselő, és közösen ünnepelték meg a győzelmet. Mint kiderült, unokatestvérek.

B. M.

Unokatestvérét győzte le az új polgármester (Fotó: M. D.)

Egy szavazaton múlt, hogy az időközi polgármester-választáson Fejes Benjamint lett a győztes. Mint elmondta, erős volt az induló mezőny, nem lehetett megjósolni, hogy ki nyer majd. Nagyon örül a megválasztásának. Mindenképpen szeretné a folyamatban lévő dolgokat folytatni, például a helyi savanyítóüzemet fejleszteni, hogy újra régi dicsőségében tündököljön a falu.

– Azt szeretném visszahozni, ami régen jobb volt, hogy összetartóak voltak az emberek, és közösen mindent meg tudtak valósítani. Jelenleg széthúzás van, de a célom, hogy egy jó közös érdekért összefogjanak. Azért indultam a polgármester választáson, mert ebben a faluban születtem, itt élek, ide kötnek a barátaim, családom, itt telepedtem le és itt is szeretnék megöregedni. 

Fejes Benjamin az újonnan megválasztott nagyszokolyi polgármester (Beküldött kép)

Célom, hogy egy jó környezetben, jól működő közösségben éljünk – mondta el Fejes Benjamin, aki jelenleg Tamásiban egy autóipari termékek gyártásával foglalkozó cégnél tölt be műszakvezető pozíciót. A munkahelyéről most távozik, hogy főállású polgármesterként vezesse Nagyszokolyt.

Mizerák Milán független jelölt nyolcvanhat szavazatot kapott a választáson, egy szavazattal maradt le Fejes Benjamintól, akit nyolcvanhét szavazattal választottak Nagyszokoly polgármesterévé. – Lehetne újraszámlálást kérni, de úgy gondolom, hogy a választási bizottság megfelelően végezte a munkáját. 

Önkormányzati képviselő 2019 óta vagyok, kicsit megviselt, hogy egy szavazattal maradtam le, de összességében örülök az eredménynek, hiszen Fejes Benjamin az unokatestvérem. A választás után gratuláltam neki, és közösen ünnepeltük meg az eredményt – mondta Mizerák Milán. 

Mizerák Milán független jelölt (Beküldött kép)

Hozzátette: nagyszokolyi képviselőként úgy látja, hogy a településen a munkalehetőséget kellene erősíteni, mert az önkormányzatnál dolgozók kevesen vannak, és emiatt nem jutnak a munka végére. Nagyszokoly helyi termékekkel jól áll, van tésztaüzemük, savanyítóüzemük, szikvízüzemük, ez egy jó irány, és a későbbiek során kiderül, hogy az új polgármester milyen lehetőségeket lát még maga előtt.

Zemán Tünde jegyző hétfőn tájékoztatta szerkesztőségünket: az időközi polgármester választás jelöltjei szerdán délután négy óráig kérhetnek jogorvoslati lehetőséget. Kérhetnek újraszámlálást, hivatkozva a választási bizottság szavazóköri eredményt megállapító döntésének törvénysértő voltára, vagy a választási eredmény megállapítására vonatkozó szabályok megsértésére. 

Kérhetnek jogorvoslati lehetőséget akkor is, ha bármilyen törvénysértés a tudomásukra jutott. Ha nem érkezik ezekkel kapcsolatos kérelem szerdán délután négy óráig, akkor az időközi polgármester-választás eredménye jogerőre emelkedik, tehát Fejes Benjamin jogerősen is Nagyszokoly polgármesterévé válik. 

Szavazóköri jegyzőkönyv (Forrás: nagyszokoly.hu)

Zemán Tünde jegyző hozzátette: ebben az esetben csütörtökön tartják az ünnepélyes képviselő-testületi ülést, amelyen Fejes Benjamin polgármester átveszi a megbízólevelét a választási bizottság elnökétől és leteszi az esküt. Pénteken tíz órára az alpolgármesterrel és Fejes Benjamin polgármesterrel a Tolna Megyei Kormányhivatalba mennek, ahol megtörténik a munkakör átadás-átvétele az alpolgármestertől - aki eddig ellátta a polgármesteri feladatokat. 

Péntektől tehát Fejes Benjamin, Nagyszokoly új polgármestere akár már munkába is állhat.

Az időközi polgármester-választás eredménye: 

Fejes Benjamin független87 szavazat 24,3%
Mizerák Milán  független86 szavazat24,02%
Papp Szilvia  független84 szavazat23,46%
Kalányos Zsolt  független38 szavazat10,61%
Szücs János független32 szavazat8,94%
Mosberger Istvánné  független31 szavazat8,66%

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában