Szúnyoggyérítés

2022.07.11. 12:29

A héten pótolják az elmaradt kezeléseket

A múlt heti kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt szúnyoggyérítéseket ütemezték be az elkövetkező napokra, tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Földi szúnyoggyérítés. (illusztráció, MW)

Az előző hét szeles időjárása miatt több térségben, így például Szekszárd környékén, illetve Fejér, valamint Vas megye több településén elmaradtak a kezelések. Ezeken a területeken a héten végzik el a munkálatokat. A kifejlett szúnyogok ellen földi eljárással védekeznek továbbá Baranya megyében, a fővárosban, a Tisza-tónál, a Dráva és az Ipoly mentén, a Szigetközben, valamint Komárom térségében.

Tolna megyében összesen 5610 hektáron védekeznek a rovarok ellen. Szerdán Bölcske, Madocsa, Paks, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Szekszárd; csütörtökön Dunaföldvár, Bogyiszló, Decs, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási és Varsád településen pótolják a héten a korábban elmaradt földi kémiai gyérítést.

Összesen 304 településen, valamint a főváros nyolc kerületében lesznek kezelések. Ezeket napnyugta után végzik el, így a méheket és más, nappal aktív beporzó rovarokat nem érintik. A tervezett gyérítések ütemterve megtalálható a katasztrófavédelem honlapján[1], továbbá az érintett települések önkormányzatai saját médiafelületükön is közzéteszik azt a lakosság tájékoztatása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában