Tanévkezdés

2022.09.01. 12:35

A város ajándékokkal lepte meg a kis diákokat

Tegnap megkezdődött a tanév. A szekszárdi általános iskolákban közel háromszáz, egészen pontosan 291 elsős kisdiák kezdte meg iskolai tanulmányait. Hogy megkönnyítsék a komoly lépést, azaz az óvoda játékos világából átülni az iskolapadba, a város most is azzal tette könnyebbé, hogy az elsősöknek kis ajándékcsomagot adott át.

Szepesi László

A város ajándékokkal lepte meg a diákokat a tanévkezdéskor (Fotó: Kiss Albert)

A kisdiákok több mint harmada, hatvanhat elsőosztályos az Ötös, vagyis a Baka István Általános Iskolában kezdte meg tanulóéveit, s nekik Gyurkovics János alpolgármester vitte el az ajándékokat. A csillogó szemű gyerekek érdeklődve bontogatták a csomagokat, bennük uzsonnástáskát, tolltartót, színesceruzákat is találtak, amelyekkel kiszínezhetik a kapott nyomtatott rajzokat. 

Pál Tibor, az iskola igazgatója mindjárt egy versenyt is meghirdetett, akik a hét végén legszebbé teszik a vászon uzsonnástáskát, tolltartót, újabb ajándékot kapnak. Néhányan, akik mintegy előre tanulva már ismerik a betűket, olvasták az ajándékon, hogy Szekszárd. Az alpolgármester megjegyezte, szeretnék, hogy a gyerekek jobban kötődjenek városukhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában