Helyi közélet

2022.09.06. 09:30

Térfigyelő kamerát telepítettek a tározóhoz

Jelentős mennyiségű csapadék hullott le augusztus végén Pakson. A korábban történt fejlesztéseknek köszönhetően a csapadékelvezető rendszerek megfelelően működtek a városban, a Hidegvölgy utcában sem volt fennakadás – tájékoztatott a TelePaks.

TN

Illetéktelenek egyszer már kinyitották a zsilipet (Fotó: M. Gy.)

Az önkormányzat képviselő-testülete 2022 tavaszán határozott a kamerarendszer kihelyezéséről a záportározó mellé, hogy ahhoz idegen ne nyúlhasson hozzá, ugyanis korábban valaki kinyitotta a csapadékvíz elvezetésére szolgáló záportározó zsilipjét, és így akkor a leesett víz sárlavinaként ömlött a Hidegvölgy utcára. 

A beruházás 1,2 millió forintba került, a lakosság és a település ezen részének védelme érdekében a közeljövőben további fejlesztésekre van szükség – mondta a körzet képviselője. Pálmai Klára elmondta, további záportározó építése és a Hidegvölgy utca felső szakaszán az oldalvíz elvezetése is tervben van, amit az idén nem tudtak megvalósítani. 

– Jó lenne, ha a jövőben erre is sort tudnánk keríteni, mert évről évre egyre szélsőségesebb az időjárás – fogalmazott Pálmai Klára, aki úgy véli, hogy a felszín alatti csapadékvíz-elvezetés lenne a fő megoldás, akkor a Hidegvölgy utca kiszélesedhetne, és gördülékenyebbé válna a közlekedés. Ez azonban egyelőre csak terv szintjén van – mond el a körzet képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában