Idősek világnapja

2022.10.02. 13:00

A szépkorúakat köszöntötték Nagymányokon

Pénteken este méltó módon köszöntötték az időskorúakat a Nagymányoki Közművelődési Központban. A rendezvényt Aranyosi Ervin versével Nagy Andor a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja nyitotta meg.

Farkas Eszter

A szépkorúakat köszöntötték Nagymányokon (Beküldött fotó)

– Két nemes fémből kellene ötvözni e mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt – mondta ünnepi köszöntőjében Varjúné Lakatos Gabriella, tanár. – Aranyhoz hasonlítom szerető szívüket. Az arany fénye nem halványult a sok gondtól, megpróbáltatástól, sőt egyre fényesebb lett. Az arany mellett ezüst fény is csillan mai nap. Ezüst hajukban sok-sok tél ottfelejtette fehérségét. 

Amint a természetben is van tavasz, nyár, ősz és tél, az ember életében is ez a folyamat megy végbe. Ez  az Élet rendje, az idős kor az éretté válás korszaka, életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal. Kérjük a jó Istent, adjon még sok-sok lágy, simogató tavaszt. Köszönjük a példamutatást, köszönjük az emberi értékeket, melyeket belénk csepegtettek. Szívből kívánjuk, továbbra is ragyogja be életüket a két nemes fém: az arany és az ezüst fénye.

Karl Béla, a város polgármestere is köszöntötte a város idős polgárait, majd Varga Feri és Balássy Betty adott koncertet a jelenlévők nagy örömére. Huckerné Linde Judit, a művelődési központ igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a rendezvényen több mint hetvenen vettek részt. Az ünnepséget a város önkormányzata támogatásával a helyi művelődési ház szervezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában