Segítség

2022.10.29. 21:55

Harmincezer forint fűtéstámogatás nyugdíjasoknak

A szociálisan rászoruló hatvanöt év feletti öregségi nyugdíjasok részére évente egyszeri, harmincezer forintos fűtéstámogatást nyújt a simontornyai önkormányzat, tájékoztatták lapunkat.

B. M.

A kép illusztráció.

A támogatás az idei év november elseje és december tizenötödike közötti időszakban igényelhető a simontornyai polgármesteri hivatalban benyújtott kérelemmel. A támogatásra az a személy jogosult, aki simontornyai állandó lakcímmel rendelkezik, hatvanötödik életévét betöltötte, háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének a háromszáz százalékát (85.500 forint), egyedül élő esetén a négyszáz százalékát (114.000 forint), és vagyona nincs. Nem kaphat támogatást, aki a tárgyévben lakhatási támogatásban részesült. A támogatáshoz szükséges formanyomtatvány a Polgármesteri Hivatalban elérhető. A kérelemhez a háztartásában élők jövedelemigazolását (2022. januári nyugdíjat igazoló szelvényt) és vagyonnyilatkozatot kell csatolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában