Karácsony

2022.11.30. 19:10

Ajándékcsomagot kapnak a nyugdíjasok

A paksi önkormányzat hosszú évek óta ajándékkal teszi szebbé az alacsony jövedelmű nyugdíjasok karácsonyát. Idén megközelítőleg 550 idős kérelmezte az ajándékcsomagot.

Gazsó Rita

Alacsony jövedelmű nyugdíjasoknak juttat el csomagot az önkormányzat (Fotó: M. Gy.)

Szabó Péter polgármester szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kérelmek elbírálása befejeződött, és december 1-jétől megkezdődik a meglepetések házhozszállítása. A kézbesítés december 20-ig tart, mindegyik címre hétköznapokon 8 és 16 óra között csengetnek az önkormányzat munkatársai. A polgármester arra kérte az érintetteket, hogy az említett időszakban próbáljanak otthon tartózkodni vagy igyekezzenek megkérni a szomszédot az ajándékcsomag átvételére.

Szabó Péter a csomagokról azt mondta, a nyugdíjasok számára a korábbi évekhez képest kicsit magasabb, mintegy ötezer forint értékben válogattak össze különböző dolgokat, amelyet igyekeztek úgy összeállítani, hogy olyan ajándékok legyenek benne, amelynek a nyugdíjasok örülnek. Alacsony jövedelműekről lévén szó a csomag tartalmaz tartós élelmiszereket és olyan árucikkeket, amelyeket fel tudnak használni a karácsonyi készülődéskor. Emellett olyan kisebb ajándékot is találnak benne, amely a karácsonyi hangulatot erősíti, így csokoládét, adventi filteres teát.

A csomagok tartós élelmiszereket és olyan árucikkeket tartalmaznak, amelyeket a nyugdíjasok fel tudnak használni a karácsonyi készülődéskor (Fotó: M. Gy.)

– Nagyon remélem, hogy sikerül egy kis örömöt csempészni a megajándékozottak életébe és kicsit szebbé tudjuk tenni a karácsonyukat – hangsúlyozta a polgármester. 

Mint ismert, a paksi önkormányzat a 99 750 forint egy főre jutó jövedelem, egyedülállók esetében pedig 142 500 forintos alatti havi jövedelemmel rendelkező időseknek hirdette meg a lehetőséget. Akik megfeleltek a kritériumnak, a következő hetekben megkapják az önkormányzat ajándékát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában