Energiatakarékosság

2022.11.02. 16:20

Bezár a nem kisforgalmú mözsi posta

Tolna megyében tíz alacsony forgalmú postahivatal működése szünetel november 12-től energiatakarékossági okok miatt.

Wessely Gábor

Még november 11-ig nyitva tartanak (A szerző fotója)

Mint megírtuk, az országban 366 postahivatal működése szünetel november 12-től (az újraindításról egyelőre nincs információ). A csoportos leépítés mintegy háromszáz dolgozót érint, és sokakat áthelyeznek. Mözsön két ablaknál folyik a kiszolgálás. Az ott dolgozók remélik, hogy áthelyezéssel megmarad a munkahelyük.

Közigazgatásilag a nyolcezer lakosú Tolnához tartozik a közel négyezres településrész, Mözs. Az ott élők önkormányzati képviselője, Koncz Jánosné megítélése szerint nem egy kis forgalmú posta az övék. Épp ezért embert próbáló feladat hárul a tolnaiakra; ugrásszerű forgalomnövekedés várható.

Bízik abban a képviselő, hogy csak az épület állagának javítása miatt történik a mözsi leállás, mert az kritikán aluli. A falak vizesednek, némi süllyedés is tapasztalható hosszú évek mulasztásai miatt. Aláfalazás, szigetelés, külső és belső tatarozás is szükséges lenne. De lesz-e pénz ilyesmire, amikor fűtésszámlára sincs?

‒ Sajnos sorvadozik Mözs – mutat rá -, mióta, 1989-ben Tolnához csatolták. Az idén szeptembertől megszűnt az iskola, s most a posta is bezár. Tudjuk, hogy a spórolás indokolt, a gazdaságtalan működtetés pedig megengedhetetlen a mai világban, ám az itt élő idős emberek nem szeretnének egy csekk befizetése miatt kilométereket buszozgatni. Ők nem az online átutalások korában születtek, s nem is akarják megtanulni a számítógép-használatot. Gyerekeik, unokáik elköltöztek, messze élnek, nem tudnak átugrani a papához szombat délután lerendezni a csekkeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában