Adománygyűjtés

2022.11.10. 12:30

Háromszáz karácsonyi csomagot adnak át

Megkezdte a katolikus karitász a karácsonyi adománygyűjtést a Pécsi egyházmegyében.

Wessely Gábor

Kovács Jánosné (jobbról) és Pogányné Korossy Csilla az eddigi adományokkal (A szerző fotója)

A szekszárdi szervezet vezetője, Kovács Jánosné tájékoztatása szerint tartós élelmiszereket a templomban és a plébánián lehet leadni, pénzadomány pedig a Szent Antal-perselyben helyezhető el. Lesz majd a hónap végén áruházi gyűjtés is a szokásos módon: kérik a hozzájárulni szándékozókat, hogy vásároljanak a szükségleteiknél valamivel több árucikket, amit majd a rászorulók megkaphatnak.

– Terveink szerint háromszáz karácsonyi csomagot adunk át az idén – mondja Kovácsné –, nagycsaládosoknak, egyedülállóknak, hajléktalanoknak és más támogatásra szorulóknak. Legtöbbjüket évek óta ismerjük, járnak hozzánk heti, havi rendszerességgel. Az új jelentkezőknél környezettanulmányt végzünk, s aztán rákerülhetnek a listánkra. A 16 évestől a 95 évesig voltak már ügyfeleink. Ruhaadományt bárki kaphat, élelmiszert azonban csak szekszárdiak. Néhányaknak gyógyszerkiváltásban, csekkbefizetésben is segítünk. Tavasszal az ukrajnai menekülteknek is nagy gyűjtést rendeztünk, 1700 kiló élelmiszert illetve tisztítószert küldtünk nekik.

A ruhaadományok raktárhelyisége (A szerző fotója)

Szekszárdon 1995-ben alakult meg a karitász csoport Farkas Béla plébános vezetésével. Jelenleg az önkéntesek száma 25 körül mozog. Feladattól függően dolgoznak többen-kevesebben egy-egy időszakban. A koordinációt általában az egyik leglelkesebb tag, Pogányné Korossy Csilla látja el. Most, december elején szeretetvendégséget is rendeznek a plébánián, kis ünnepi műsorral egybekötve, nyolcvan nehéz körülmények között élő személyt meghívva. Ilyen utoljára a járvány előtti évben, 2019-ben volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában