Támogatás

2022.11.05. 09:30

Karácsonyi ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Karácsonyi ajándékkal kedveskedik idén is a hagyományokhoz hűen Paks önkormányzata a városban élő szépkorúaknak.

Gazsó Rita

A kép illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A karácsonyi támogatásra a városban élő azon nyugdíjasok jogosultak, akik alacsony jövedelemből élnek – adta hírül a település önkormányzata. A kérelmet november 25-én 12 óráig azon paksi lakóhellyel rendelkező nyugdíjasok adhatják be, akiknek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a 99 750 forintot, egyedül élők esetében a 142 500 forintot nem haladja meg. 

A feltételek teljesülése esetén a nyugdíjasoknak a postaládákba eljuttatott levél hátoldalán található kérelem-nyomtatványt kell kitölteniük és a jövedelemigazolásokat csatolni, melyből a család egy főre jutó jövedelme kiszámítható. A kitöltött kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kell leadni. A kérelmek elbírálását követően a támogatásra jogosultak részére az önkormányzat az ajándékcsomagot házhoz szállítja december elseje és huszadika között. 

Mivel az ajándék átadásának időpontját nem tudják előre pontosan meghatározni, ezért az önkormányzat arra kéri az időseket, ha a megadott időszakban nem tudnak otthon tartózkodni, bízzák meg szomszédjukat az átvétellel, vagy az átadási címet közöljék az adatlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában